Черешов пай
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно, прибавя се пудрата и всичко се стрива на трохи. Добавят се двете яйца и стритата лимонена кора. Замесва се тесто, като при месенето се добавя млякото на порции. 1/3 от тестото се отделя, а останалото се разстила в намазана с масло тавичка, ръси се галетата смесена с ядките отгоре се редят черешите, поръсват се с канела и ванилия. От останалото тесто се правят фитили се поставят върху плодовете, така че да образуват ромбоиди. Сладкишът се намазва с жълтък и се пече в умерена фурна на 180 градуса около 40 минути, като се проверява готовността.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп