Черешов пай

Черешов пай Лакомник
Черешов пай
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

250 г пудра захар

125 г масло

3 яйца

100 мл прясно мляко

150 г счукани ядки (орехи, бадеми)

500 г череши без костилки

150 г галета

ванилия и канела на вкус

Начин на приготвянe

Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно, прибавя се пудрата и всичко се стрива на трохи. Добавят се двете яйца и стритата лимонена кора. Замесва се тесто, като при месенето се добавя млякото на порции. 1/3 от тестото се отделя, а останалото се разстила в намазана с масло тавичка, ръси се галетата смесена с ядките отгоре се редят черешите, поръсват се с канела и ванилия. От останалото тесто се правят фитили се поставят върху плодовете, така че да образуват ромбоиди. Сладкишът се намазва с жълтък и се пече в умерена фурна на 180 градуса около 40 минути, като се проверява готовността.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц