Масата за Нова година се украсява в бяло

Масата за Нова година се украсява в бяло Лакомник
Масата за Нова година се украсява в бяло
Автор:Лакомник

Всяка година желанието да украсим дома си за празниците носи усещане за сплотеност и традиция. Когато Коледа и Нова година наближат, всички се втурваме да украсяваме елхата, гостната, но една добра домакиня няма да пропусне и празничната маса.

 

Най-грижовните дами винаги се грижат празничното настроение да обземе гостите й край трапезата, като използват за целта помощта на ефектна декорация.

Няма строги правила, но празничната трапеза предполага по-изискан сервиз. На масата трябва да са поставени подложна чиния, чиния за салата, комплектът чаши, които са необходими, приборите, красиви салфетки. Всички тези дребни детайли, които създават нужната празничност, трябва да са поставени на трапезата преди семейството да се събере около нея.

За новогодишната маса най-подходящ е белият цвят, защото той символизира чистота. Новата година е един бял лист, върху който ще се изпише това, което ще се случи през нея. Фантазията е изключително важна за добрата декорация.

Има някой общоприети правила, според които празничната маса трябва да е облечена с плътна колосана покривка, която да бъде с подходящия за масата размер. Отстрани тя трябва да пада до ръба на столовете, които са около масата. Това обикновено е около 30 сантиметра. Отстоянието на масата от стената трябва да е 60-70 сантиметра. За да се чувства човек комфортно, около него трябва да има свободен периметър също около 60 сантиметра.

Още по темата
Още по темата
В Древен Египет посрещали новата година през есента
Честването на Нова година е сред най-старите празници на човечеството. Корените му са в онези далечни времена, когато първобитните хора забелязали, че в края на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц