Мариновани пържоли с мащерка
Сочни пържоли в ароматна марината
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От предната вечер пържолите се нареждат в подходящ съд и се покриват с нарязаните гъби, лук, накълцаната на ситно мащерка, дафинов лист, черен пипер и солта. Заливат се с бялото вино и оцета. На следващия ден се отцеждат от маринатата и се изпържват. В същата мазнина се запържва лукът, прибавят се гъбите и се заливат с маринатата. Вари се докато течността остане наполовина. Сипва се сметаната, в която е разбъркано брашното. С този сос се заливат пържолите и отново се слагат на котлона. Остават се да се варят още 10-15 минути на тих огън. Поднасят се с гарнитура по желание.
Още по темата
Всичко се обърква в дълбок съд. Начукваме пържолите, посоляваме ги и ги слагаме в маринатата. Слагаме ги в хладилника за 3-4 часа. После ги слагаме в тавичка,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп