
Невероятно домашно изкушение за цялото семейство




Поръсете маята с 1/2 чаша топла вода и разбъркайте с меда да постои 5 минути.
Добавете останалата топла вода и до 3 чаши от брашното. Разбийте с дървена лъжица да се смеси добре и оставете, покрито з влажна кърпа за 40 минути да втаса, докато увеличи двойно обема си.
Разбийте 5 цели яйца плюс един жълтък. Разбъркайте с френското грозде. Добавете и маслото и разбъркайте всичко заедно с втасалото тесто.
В хаванче стрийте сушените билки и магданоза на паста. Смесете с канелата и добавете като разбъркате добре в тестото. Добавете останалото брашно и разбъркайте с дървена лъжица, а след това домесете с ръце докато се получи гладко тесто. Поставете в намаслена купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да престои на топло около час, за да втаса. Ако искате оформете след това в избрана форма и отново оставете на втасва за 30 минути. После печете на 180 градуса в загрята фурна, като преди това намажете отгоре с останалото яйце, леко разбито. Печете около 50 минути.

