Актьорът Любо Нейков се оказа скрит кулинарен талант. Комикът е сред най-големите майстори на сухите мезетата, разказват негови приятели, които редовно кани на гости. Звездата от „Комиците“ не вкусвал купен суджук и всяка година си правел месните деликатеси сам. Освен суджуци Нейков си приготвял и други мераклийски мезета като луканка, наденички и пастърма.
Всички месни благини Нейков правел по рецепти, които намирал в старите готварски тефтери на майка си и баба си, както и от майстори технолози в месокомбинатите край София. Той до такава степен се гордее със суджуците си собствено производство, че дори раздава рецептите наляво и надясно, за да въведе приятелите си в тънкостите на домашните мезета.
Звездата от „Столичани в повоче“ разкрива, че си купува месо от частници в околните села, тъй като в магазините се продавали само мръвки с лой. Най-голямата тайна на артиста, която крие, са подправките. Специалисти разкриват, че най-важното при приготвянето на домашния суджук са кимионът и черният пипер. Единственият проблем на Нейков обаче неговата съпруга, която постоянно му се кара, че си угажда прекалено много с домашните мезета и за това видимо има проблеми с килограмите.