Лучник по луковидски

Апетитно хапване за закуска, обяд или вечеря


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Кромида се изчиства от обелките и се нарязва на едро. В тавичка изсипваме олиото и се запържва кромида до златисто, като бъркаме да не загори. Прибавят се нарязаните чушки, морков, сол на вкус, червения пипер и подправките. От тестото се правят малки топки и всяка от тях се разточва на кора. Запърженият кромид се разделя на равни части колкото са корите. На всяка кора се разпределя от сместа и кората се завива на руло или топка и се поставя в намазана с олио тава. Тавата се намазва с олио и се пече около 30 минути във фурна до зачервяване. Вече готов лучника се изважда от фурната, поръсва се с вода и се завива с кърпа да се задуши. Реже се на парчета и се консумира най-добре с айран.
Още по темата

Плънката:
Нарязваме лука и гъбите, немного на едро, и ги запържваме. След това прибавяме каймата, като бъркаме да се раздроби хубаво. Накрая прибавяме подправките...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп