Лучник
Богата баница с лук и сирене за закуска и хапване през целия ден
Приготвяне
50 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от мазнината и малко сол до омекване. Прибавят се натрошеното сирене и разбитите яйца. В намазана с мазнина тава се поставя кора, така че краищата и да излизат навън. Поръсва се с олио и отгоре се поставя втората кора. Отново се поръсва с олио и отгоре се изсипва лучената плънка. Върху нея се подреждат следващите кори, като всяка се поръсва с мазнина. Краищата на най-долната кора се събират към средата, така че да образуват венец. Отгоре баницата се поръсва с мазнина и се пече в умерена фурна. След като се извади, се напръсква с малко вода и се покрива с кърпа, за да се задуши и да омекне.
Още по темата
Спанакът се измива, нарязва се и се задушава с малко сол и вода. Изцежда се от водата и се прибавя към сиренето. Слагат се 2-3 супени лъжици мазнина, яйцата и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп