Лимонов чийзкейк с бисквитен блат (стъпка по стъпка)



Приготвяне
30 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Стъпка 1
Натрошете бисквитите, добавете маслото и 1 с.л. захар. Разбъркайте добре и сложете на равен блат в намаслена форма за кекс. Запечете на умерена фурна, загрята на 180 градуса, за около 10 минути и оставете да се охлади.
Стъпка 2
Разбийте крем сиренето, захарта, брашното и ванилията до еднородна смес. Прибавете едно по едно яйцата и жълтъка и продължете да разбивате. Добавете 300 мл от сметаната и половината от лимоновия сок. Залейте блата и запечете за още 10 минути при 120 градуса. Извадете кейка, покрийте и оставете да престои за 2 часа. Смесете останалата сметана, с лимонов сок и корите, намажете върху чийзкейка и оставете за една нощ в хладилник преди сервиране.
Още по темата

Загрейте фурната до 170 градуса. Смесете смлените бисквити, канелата и захарта и разбъркайте добре. Прибавете разтопенето масло и бъркайте докато стане еднородна смес....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп