Бисквитите се смилат в кухненски робот (или се намачкват). Прибавя се леко разтопеното масло и се разбърква, докато бисквитите го поемат. Сместа се разпределя в тава с отделящо се дъно (диаметър 28 см). В подходящ съд се слагат изварата, лимоновите сок и кора, медът и киселото мляко. Разбърква се, докато се смесят добре.
Единият желатин се накисва в бяло вино и леко се загрява, докато се получи гладка смес. Сметаната се разбива с прясно мляко, изсипва се в изварата и се разбива, докато съставките се смесят. Прибавя се желатинът, разбърква се.
Сместа се изсипва върху блата, разпределя се равномерно и се заглажда добре. Зърната грозде се оформят във вид на грозд. Другият желатин се сипва в плодовия сироп и щом течността леко се желира, се изсипва върху чийзкейка. Оставя се да стегне в хладилник.