Леща с пушени ребърца
Интересна идея за апетитен и икономичен обяд
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лещата се измива и се слага да се вари. Когато заври, се слагат ребрата и щом са готови, се изваждат и се обезкостяват. Месото се нарязва на парченца и се връща в супата. Отделно се прави запръжка, като се задушава нарязаният на ситно праз в мазнината, прибавят се брашното, червеният пипер, настърганият домат и се изсипва в супата. Готовата супа се подправя с чубрица.
Още по темата
Лещата се сварява заедно със ситно нарязаните лук, целина и чесън. При необходимост се добавя още вода. Щом лещата се свари, към нея се добавят маринованите сушени...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп