Леща с бекон
Вкусна идея за апетитна вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът, беконът, чушката и доматът се нарязват. Запържват се лукът и чушката в олиото, докато омекнат и се прибавя домата. След 3-4 минути се прибавят и кубчетата бекон. Разбърква се добре и се слага червеният пипер. Веднага след това (за да не загори пипера) се налива 1 л вода. Като заври се слага лещата, целината, нарязаната скилидка чесън и бульонът. Когато лещата е готова, се отстранява и се поръсва с магданоз. За да уври по-лесно лещата, може да се сложи във вода от предната вечер.
Още по темата
Сложете лещата в тенджерата и залейте със студена вода. Прибавете мазнината, зеленчуците, почистени и нарязани, и подправките. Затворете тенджерата и варете 15 минути....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп