




Пресейте брашното. Загрейте 1 ч.ч. от млякото до 30-35 градуса и разтворете маята, като оставите да престои 10 минути. На слаб огън, разтопете маслото. Чукнете яйцата в купа, прибавете към тях захарта и разбъркайте добре с миксер. Останалото мляко загрейте 70-80 градуса. Сипете брашното в купа, направете кладенче и на тънка струя при постоянно бъркане добавете горещото мляко, докато се получи гладко тесто. Добавете останалото мляко с маята, яйцата със захарта, сол и маслото. Месете тестото около 10 минути. Покрийте и останете да втаса на топло място за около 8-10 часа. Накиснете стафидите във вода докато омекнат и ги изцедете. Загрейте фурната на 190-200 градуса. Добавете към втасалото тесто стафидите, замесете отново, сложете го в намаслена и набрашнена форма за печене и оставете отново да втаса за 20 минути. Намажете с жълтък и печете до готовност.

