Чудесен избор за обяд или вечеря
Месото се смила в чопър. Картофът и лукът се почистват, измиват и рендосват. Смесват се с мляното месо. Чуква се едно яйце. Каймата се овкусява със сол, кардамон и индийско орехче. От мляното свинско се оформят малки кюфтенца. Овалват се в брашно. Пържат се до златисто в загрятата мазнина. Готовите кюфтенца се изваждат с решетеста лъжица и се слагат в йенска купа. Похлупват се, за да се запазят сочни и топли.
Копривата се мие листо по листо. Къса се на малки парченца. Морковът се почиства и рендосва. В тенджера се наливат две, чаени чаши доматен сок и една, чаена чаша вода. Добавят се морковените стръготини. Поръсва се сол, захар, червен пипер. Съдът се похлупва и поставя на загрят котлон. След като кипне, се намаля степента на сила на котлона. Сосът се оставя да ври около час. После се отхлупва, добавят се копривените листа и три зърна бахар. Похлупва се и оставя да ври още половин час. След като изстине, се пасира. В чиния се сервират кюфтенца, поляти с доматено- копривен сос.