Кюфтета по селски

Сочни кюфтенца с ароматни подправки


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете всички зеленчуци и пресни подправки на много ситно. Накиснете хляба, докато се размекне. В голяма купа омесете каймата с яйцата и подправките. Добавете лука и намачкания чесън, а накрая и накиснатия хляб. Пресейте галетата с брашното, за да се смесят добре. След като сте омесили каймата оформете малки кюфтенца с пръсти и всяко от тях оваляйте в галетата и брашното. Загрейте мазнина за пържене на котлона и пържете кюфтенцата до златисто. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата

Каймата се смесва с яйцето, ригана, настъргания лук, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус. Моцарелата...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп