Кюфтета от царевично брашно

Кюфтета от царевично брашно Лакомник

Вкусни кюфтенца с хрупкава коричка и мек пълнеж

Кюфтета от царевично брашно
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. царевично брашно

1 1/2 ч.ч. прясно мляко

3 яйца

100 г сирене

галета

черен пипер

сол

олио за пържене

Начин на приготвянe

Във врящото мляко се изсипва постепенно царевичното брашно при непрекъснато бъркане. Получената каша се вари, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се оставя да изстине. Прибавяме натрошеното сирене, 2 разбити яйца, черен пипер, сол на вкус. Сместа се обърква добре. Правят се кюфтета, овалват се в галета, след това в разбито яйце и се изпържват в сгорещената мазнина. Поднасят се топли с гарнитура по избор.

Още по темата
Още по темата
Панирани кюфтета от риба
Филето се смила или се накълцва на ситно. Слагат се накиснатия в сметаната хляб, 1 жълтък, разбит със сол, черен пипер, щипка индийско орехче, ситно нарязан магданоз,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц