Кюфтенца с лимонов сос

Апетитна и бърза рецепта за обяд с малко калории


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Каймата се омесва заедно с ориза, кимиона, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в царевичното нишесте. В голяма тенджера се кипва 1 литър вода и се посолява. Прибавят се кюфтенцата и огънят се намалява на минимум. Тенджерата се похлупва плътно с капак и ястието се вари 20 минути. Яйцата заедно с жълтъците се разбиват добре и се прибавят постепенно лимоновият сок и 100 мл от бульона. Приготвеният сос се изсипва в дълбок тиган и се добавят отцедените кюфтенца. Ястието се загрява, но не трябва да се кипва.
Още по темата

Картофите се обелват и се сваряват. Още докато са топли се намачкват на пюре прибавят се сиренето черният пипер червеният пипер магданоза нарязан на ситно и солта. От...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп