Катя от "Ритон" не пропуска година, в която да не забърка домашно кьопоолу. Всъщност това е една от малкото зимнини, които приготвя ритонката, но го прави съвършено, доволна е самата тя.
Необходими продукти:
10 кг. патладжани
3,5 кг. чушки червени
1,5 кг. зелени чушки
3 кг. домати
2 ръзки магданов
200 мл. олио
Начин на приготвяне:
Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета. Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати. Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани. Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.