
Легендарен десерт с изящен аромат и нежен вкус




Загрейте фурната на 150° C. Разбийте захарта и жълтъците заедно в голяма купа, докато сместа стане бледа и пухкава. Добавете семената ванилия . Изсипете в студеното мляко и сметаната. Разбъркайте, прецедете през сито и оставете в хладилника за 60 минути.
Напълнете формичките за крема, като е за предпочитане да ползвате по-плитки и плоски, а не тези крем карамела.
Сложете във фурната на 150 градуса и след 5 минути намалете на 100 градуса, отворете вратата на фурната така че температурата да спадне бързо. Когато достигне 100 градуса, затворете вратичката на фурната и оставете крема вътре още 25 минути. Оставете крема да се охлади хладилник за поне 2 часа.
Преди сервиране поръсете равномерен слой пудра захар и карамелизирайте с горелка. Поднесете веднага.

