Арабска торта с крем карамел



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Карамелизираме 5 с.л. захар и ги изсипваме във формата, където ще печем тортата. Разбиваме сместа за карамела и я изсипваме върху карамелизираната захар. Смесваме в отделен съд продуктите за кекса и ги разбъркваме (първо захарта и прясното мляко, после олиото и накрая добавяме брашното, смесено с бакпулвера и какаото). Кексовата смес се изсипва върху сместа за карамела, но без да се разбъркват. Формата за сладкиша поставяме в съд с вода и така печем на водна баня около 50 мин. при 150 градуса. След като тортата е изпечена, оставяме да изстине във формата, след което я обръщаме върху поднос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп