Арабска торта с крем карамел

Арабска торта с крем карамел Лакомник
Арабска торта с крем карамел
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За карамела:

800 мл прясно мляко

5 яйца

200 г захар

За кекса:

100 г захар

100 мл прясно мляко

100 мл олио

1 бакпулвер

100 г брашно

2 ч.л. какао

Начин на приготвянe

Карамелизираме 5 с.л. захар и ги изсипваме във формата, където ще печем тортата. Разбиваме сместа за карамела и я изсипваме върху карамелизираната захар. Смесваме в отделен съд продуктите за кекса и ги разбъркваме (първо захарта и прясното мляко, после олиото и накрая добавяме брашното, смесено с бакпулвера и какаото). Кексовата смес се изсипва върху сместа за карамела, но без да се разбъркват. Формата за сладкиша поставяме в съд с вода и така печем на водна баня около 50 мин. при 150 градуса. След като тортата е изпечена, оставяме да изстине във формата, след което я обръщаме върху поднос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц