
Вкусен и лесен десерт за всеки ден




Фурната се загрява на 180 С. Огнеупорна тава се намаслява. Крушите се измиват, обелват и почистват от семките, след което се нарязват на тънки филийки. Разпределят се равномерно в подготвената тава. Поливат се отгоре с виното и кленовия сироп. Крушите се пекат 10 минути.
В това време в купа се смесват брашното, овесените ядки, захарта, канелата и нарязаното на дребни кубчета масло. С пръсти всичко се стрива до образуване на трохи. Прибавят се накълцаните орехови ядки и филираните бадеми. Отделно шоколадът се накълцва на дребни парченца. Крушите се поръсват с шоколад, след това с приготвените маслени трохи с ядките. Крамбълът се връща във фурната и се пече 15-20 минути до златист цвят. Поднася се топъл с разбита сметана, кисело мляко или сладолед.

