Плодов крамбъл

Плодов крамбъл Лакомник

Хрупкаво, маслено, плодово, ароматно, изкусително предложение за бърз десерт, с който да шашнете гостите си

Плодов крамбъл
Време за приготвяне
Приготвяне
40-50 минути
Порции
Порции
0
Автор
Илияна Спасова
Лакомник Необходими продукти

2 чаени чаши брашно (280гр)

1 чаена чаша захар (140 гр)

1 чаена чаша масло (140 гр)

1 ванилия

2 пресни праскови / сладко от праскови*

Начин на приготвянe

Замесва се ронливо тесто от брашното, маслото, захарта и ванилията. Оставете го да престои в камерата за 10 минути. През това време нарежете прасковите на тънки филиики, които по желание може да залеете с 1-2 супени лъжици мед. Стегналото се  тесто сложете на дъното на средно голяма тавичка, като оставите около една шепа за поръсване. Наредете филииките върху блата и поръсете тестото като го направите на трохи (получава се хрупкава златиста коричка върху запечените плодове).

Печете на 180 градуса докато повърхността стане златисто-кафява.

*с тази част от сладкиша може да се експериментира, може да сложите каквито поискате пресни плодове, а ако не разполагате с такива, заместете ги със сладко отново по желание : )

*може да го нарежете на резени като сладкиш или на по-малки хапки, тип бонбони, в зависимост от това за колко човека го правите

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц