Бананов крамбъл

Вкусен и лесен десерт за всеки ден


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Фурната загрява на 180 С. Бананите се обелват и се нарязват на кръгчета. Разпределят се в 2 леко намаслени, огнеупорни шоли с обем 250 мл. В малка купа се смесват брашното, солта, пудрата и кафявата захар, овесените ядки. Всичко се разбърква и се добавя кравето масло. С пръсти се стрива до трохообразна смес. Получените маслени трохи се разпределят равномерно върху бананите. Банановият крамбъл се пече 30 минути или до златист цвят. Поднася се с разбита сметана или топъл ванилов сладолед.
Още по темата

Овесените ядки се смесват с киселото мляко, солта и содата за 30 минути. Яйцето се разбива със захар и олио. Прибавя се и брашното с бакпулвера. Хубаво се разбъркват и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп