Вкусно и полезно хапване за всеки ден
Кравето масло се оставя да размекне на стайна температура. Копривата се измива листо по листо. Попарва се за пет минути. От кравето масло се взема парченце, колкото да се намаже на тънък слой дъното и околния ръб на тавата, в която ще се пече суфлето. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, със щипка сол. Жълтъците се смесват до еднаквост с размекнатаото краве масло. Сиренето се обърква заедно с киселото мляко. Попарената коприва се реже на ситно. Обърква се заедно с белтъците. Млечната и белтъчена смес се прибавят към разбитите жълтъци. Съставките се объркват. Брашното се прибавя лъжица по лъжица. Поръсва се ситно нарязан магданоз. Тестото се обърква със шпатула. Копривеното суфле се прелива в подмазаната тава. Пече се на умерена фурна, около 40 минути. Оставя се да изстине. Реже се на парчета.