Класически миш-маш

Класически миш-маш Лакомник
Класически миш-маш
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 големи червени чушки, нарязани на дребни парченца

500 г домати, нарязани на кубчета

250 г сирене

100 г масло

5 яйца

½ връзка магданоз

сол на вкус

1 малка глава лук

Начин на приготвянe

В тенджера се загрява половината от маслото и се прибавят чушките и нарязаният на дребно лук. Задушават се около 15 минути под капак. Прибавят се доматите и се оставя да къкри на бавен огън без капак. Когато течността от зеленчуците се изпари и при прокарването на лъжица по дъното на тенджерата остава следа, се добавя другата половина на маслото, сиренето и яйцата. Бърка се енергично още 5-7 минути.

Сваля се от котлона и се прибавя ситно нарязаният магданоз.

Още по темата
Още по темата
Миш-маш в точени кори
Лукът и зелените чушки се нарязват на ситно и се запържват в част от маслото до полуомекване. Доматът се нарязва на кубчета, червените чушки на ситно и се прибавят към...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц