Класически миш-маш
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера се загрява половината от маслото и се прибавят чушките и нарязаният на дребно лук. Задушават се около 15 минути под капак. Прибавят се доматите и се оставя да къкри на бавен огън без капак. Когато течността от зеленчуците се изпари и при прокарването на лъжица по дъното на тенджерата остава следа, се добавя другата половина на маслото, сиренето и яйцата. Бърка се енергично още 5-7 минути.
Сваля се от котлона и се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Още по темата
Лукът и зелените чушки се нарязват на ситно и се запържват в част от маслото до полуомекване. Доматът се нарязва на кубчета, червените чушки на ситно и се прибавят към...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп