




Разбийте млякото, яйцата и захарта, добавете разтопеното масло и разбъркайте добре. Смесете брашното с бакпулвера и докато продължавате да бъркате яйчената смес прибавяйте брашното, като замесите тесто. Запарете стафидите и започнете приготвянето на плънката. Смесете изварата, захарта, яйцата и добавете ванилия. Разбийте добре докато получите мека, въздушна смес. Почистете ябълките като внимателно ги почистете, плодовете трябва да останат цели. Начукайте на ситно орехите и подсушете стафидите. Разпределете тестото в намаслена и набрашнена тава, като оставите малко да стърчи извън формата и отгоре сипете изварената смес.
Сложете напълнените със стафиди и орехи ябълки, завийте леко с остатъка от тестото и печете в загрята до 180 градуса фурна за 1 час. Извадете готовият кекс и оставете леко да се охлади преди сервиране.

