Кейк с круши
Невероятна и ефектна домашна вкусотия за десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Остяме маргарина да омекне на стайна температура и го разбиваме с 200 г захар и яйцата. Разбъркваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме към разбитите яйца и маргарин. 2/3 от получената смес слагаме в предварително намазаната с олиото и поръсена с брашното форма на кекс. Смесваме какаото, млякото и останалата 1/3 от сместа и разбиваме. Добавяме получената смес във формата за кекс. Измиваме крушите и ги оставяме да изсъхнат. Разрязваме ги на 4 парчета и ги подреждаме върху сместа във формата. Печем кекса 60 мин в загрята фурна на 170º, оставяме го да изстине и го поръсваме с пудрата захар.
Още по темата
Маслото се разбива със захарта, прибавят се един по един жълтъците, след това киселото мляко, бакпулверът, канелата, брашното, разбива се добре и се оставя да почине...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп