Качамак с бъркани яйца
Позната, бърза и лесна рецепта за качамак
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тавичка се сипва брашното, солта и водата. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече около 20 минути, може от време на време да се разбърква. След като е готов качамакът се сипва в подходящ съд, в който ще се сервира на масата. Прибавя се натрошеното сирене. В половината масло се изпържват бърканите яйцата, но да не са твърди. Сипват се върху качамака. Останалото масло се разтопява и в него се запържва червеният пипер, като се внимава да не прегори. Изсипва се върху яйцата. Консумира се докато е топло.
Още по темата
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода до пълно омекване. Прибавя се брашното, като се слага на купчинки, между които се оставят дупки, за да ври водата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп