Качамак със спанак

Качамак със спанак Лакомник

Зарадвайте близките си с нещо вкусно и различно

Качамак със спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с. л. зехтин

1 глава лук

500 мл прясно мляко

200 г  качамак

3 яйца

300 г спанак

70 г сирене пармезан

1 щипка индийско орехче

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Наливат се млякото и 300 мл вода и щом кипне, се добавя качамакът. Готви се на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато течността се абсорбира. Съдът се дърпа от огъня и се добавят нарязаният спанак и добре разбитите жълтъци. Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер и се прибавя настърганият пармезан. Белтъците се разбиват с щипка сол и се добавят постепенно към охладения качамак. Сместа се прехвърля в керамичен съд, намазан с останалия зехтин, и се пече около 20–25 минути в загрята на 200С фурна. Гарнира се с подправки и продукти по избор.

Още по темата
Още по темата
Качамак с пълнеж от червен лук
В тенджера се налива 1 л вода. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на включен котлон. Малко преди да заври водата, се добавя царевичния грис. Бърка се непрекъснато...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц