Карфиол с пушено месо
Изкусителен и лесен обяд за 30 минути
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накъсаният на розички карфиол се сварява в подсолена вода и се отцежда. Брашното се запържва в маслото, разрежда се с прясното мляко и се бърка до получаване на гладка каша. Сваля се от огъня и се прибавят жълтъците. В намазана с масло и поръсена с галета тавичка се подреждат част от розичките на карфиола, покриват се с нарязаното на дребни парченца месо и се покрива с останалия карфиол. Ястието се залива със соса, поръсва се с галета и масло и се запича.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете в подсолена вода карфиола за 3-5 минути, изцедете и сложете в намаслена тава. Разтопете маслото, прибавете брашното и гответе...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп