Карфиол със сос от сирене
Бързо и апетитно ястие за всеки ден
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се подрежда в чиния. Във водата, в която е врял карфиолът, се слагат маслото, брашното, размито в студена вода, и прясното мляко. Оставя се да ври 10-15 минути и се прибавя натрошеното сирене. Щом се стопи сиренето, се прибавя магданозът и с този сос се залива карфиолът. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете за около 5-10 минути.
Още по темата
Карфиолът се сварява в подсолена вода. Хлябът се накисва, а кромидът се обелва и нарязва на кубчета. Хлябът се отцежда, намачква и се смесва с мляното месо,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп