Карфиолени кюфтета
Вкусна вегетарианска и диетична идея
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Карфиолът се разделя на малки розички, които се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат старателно.
Карфиолът и се нарязва наситно, смесва се с натрошеното сирене, накълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Прибавят се яйцата, брашното и подправките. Трябва да се получи гъста смес, като при необходимост се добавя още брашно. Оформят се кюфтета с мокри ръце, които се запържват до златисто.
Още по темата
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги смачкваме. Тиквичките се стържат на ситно ренде. Осоляват се и леко се задушават, за да омекнат малко. Отцеждат се от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп