Картофи с горчица

Картофи с горчица Лакомник
Картофи с горчица
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г картофи

50 г сирене рикота

1 жълтък

80 г настърган пармезан

2 с.л. брашно

индийско орехче

100 мл мляко

100 г домати чери

100 г кашкавал

1/2 ч.л. ситно нарязан чесън

1 ч.л. олио

1/2 щипка босилек

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода за около 15 минути. След това изцедете водата от картофите, обелете ги и ги нарежете докато са още топли. Оставете ги да изстинат за няколко минути и прибавете към тях сиренето рикота, жълтъка, пармезана и ги поръсете с брашното. Подправете със сол, черен пипер и индийското орехче. Разбъркайте сместа и от нея оформете малки кюфтенца. С помощта на вилицата натиснете картофените кюфтенца, така че да се получат ивици. Загрейте млякото и прибавете към него кашкавала . Подправете със сол и черен пипер. Измийте доматите, подсушете ги и ги разрежете на половина. Запържете леко чесъна в растителното масло. Прибавете доматите и задушете за около 3 минути. Прибавете млякото и оставете да се задушат за още 2 минути. Съхранете полученият сос на топло място.

В кипяща вода поставете картофените кюфтета  за няколко минути. След това  ги извадете и ги сложете в порциона чиния и полейте със соса. Украсете ястието с пресните листа босилек.   

Още по темата
Още по темата
Пълнени картофи
Картофите се измиват, увиват се в алуминиево фолио и се пекат при 200 градуса. На още нeизстиналите картофи се отрязва капаче в единия им край. Издълбават се и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц