Картофи с бекон, праз и сирене
Бързо и лесно предложение за апетитно хапване
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се белят и измиват. Варят се 40 минути в подсолена вода. Празът се почиства, измива и реже на колелца. Беконът се реже на фини парчета. Взема се тавичка. Маже се дъното и околния ръб с краве масло. Картофите се режат на кръгове. Редят се картофи, бекон, праз. Поръсва се индийско орехче. После пак картофи, бекон, лук. Накрая се завършва с картофени кръгове. Ястието се полива с 1 ч.ч. картофен бульон. Поръсва се с микс от сирена. Пече се на умерена фурна 20-30 минути. След готовност се оставя да изстине. Реже се на парчета.
Още по темата
Зелето се нарязва на ивици и се задушава в част от олиото до омекване и се поръсва с червения пипер. Картофите се обелват, нарязват се на кръгчета, осоляват се и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп