Калмари по италиански

Майсторкса рецепта за калмари по италиански


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Измиваме и изчистваме добре калмарите. Нарязваме ги на дебели шайби. Пипалата им се нарязват на едри кубчета. Пресоваме чесъна и нарязваме на ситно лютата чушка. Запържваме ги в зехтин за кратко. Към тях добавяме калмарите и ги задушаваме за около 10 минути. Трябва да се бърка постоянно. Пюрираме филенцата от аншоа, като добавяме и малко зехтин. Добавяме рибената смес към калмарите и заливаме с виното. Задушаваме, докато виното се изпари. Поръсваме с подправки на вкус и заливаме ястието с литър гореща вода. Оставяме да къкри, докато калмарите станат готови. Преди сервиране всяка порция се поръсва с пресен магданоз.
Още по темата

Сварете ориза в подсолена вода за около 20 минути.
През това време почистете калмарите и ги бланширайте за минута във вряща вода, оставете да се охладят. Почистете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп