




Почиствате калмарите и ги обелвате. Настъргвате хляба на едро ренде. Накълцвате на едро спанака и го запържвате леко в тиган с маслото, леко запечените кедрови ядки, бекона, сол, черен пипер и една-две щипки индийско орехче. Нарязвате пипалата на калмарите и ги прибавяте към спанака заедно с яйцето и хляба. Обелвате морковите и ги попарвате до полуготовност във вряла подсолена вода. Охлаждате ги и ги нарязвате на тънки пръчици. Добавяте към сместа и пълните калмарите наполовина. Затваряте отвора на калмара с клечка за зъби. Подреждате ги плътно един до друг в намазана с олио или зехтин тавичка. Поръсвате ги със ситно нарязаните лук и магданоз, поливате с бялото вино, покривате с алуминиево фолио и поставяте на котлона да заври. Слагате ги във фурната, предварително загрята на 180 градуса и печете 25 минути. Отстранявате фолиото и допичате за още 5 минути. В бульона, който се е получил при готвенето на калмарите прибавяте този на кубче, доливате още малко течност при необходимост, и овкусявате в него сварените и нарязани на кръгчета зеленчуци.

