Как да изберете елхата за Коледа

Как да изберете елхата за Коледа Лакомник

Изкуствената е по-подходяща, ако имате малки деца

Как да изберете елхата за Коледа
Автор:Лакомник

Важно коледно решение е изборът на елха. Каква да предпочетем зависи много от това какъв начин на живот водим, имаме ли деца, домашни любимци, колко голям е дома ни, къде сме решили да прекараме празниците и различни други условности.  

Изкуствената елха е за предпочитане когато имаме малки деца, които от рано заживяват с очакването на Коледните празници. Тогава можем да я извадим дори месец и половина по рано, без да се притесняваме, че няма да доживее до празничните дни. Ще можем

 да й се радваме по-дълго

 и да се занимаваме повече време с украсата й – децата обичат да сътворяват различни неща и ще са още по-горди от това, че си имат собственоръчно украсена елха. Според големината на жилището ни можем да изберем и размера на елхичката. За хората, които са решили по празниците да не са в къщи изкуствената елха ще им напомня от по-рано за празниците и ще ги подготвя за приятните преживявания, които ги очакват. За по-възрастни хора малката семпла изкуствена елхичка също е удачен вариант.

Ще бъде прекрасен акцент около празничната трапеза.

Отрязана естествена елха – естествена елха, украсена с естествени материали винаги привнася повече домашен уют. Ако се приготвяте за празниците в последния момент, набързо купената от кварталното пазарче елха

 ще освежи изведнъж дома ви

 Тя ухае приятно и у по възрастните от нас събужда една носталгия по миналото – когато това бяха единствените елхи на пазара. Трябва да имате предвид, че естествените елхи не са съразмерни като изкуствените, трябва да се държат на по хладно, далеч от огън и електрически уреди и не могат да издържат прекалено дълго време. А също така, че след посрещането на Новата година трябва да приготвите прахосмукачката за голямо чистене.

По принцип би трябвало да се секат само специално отглеждани за Коледа елхички, но никога не е сигурно, че няма да има и спекулативна незаконна сеч. Колкото и романтично да ухае истинската елха, на фона на опустошаването на българската природа, като че ли по-разумен избор и като цена, и като грижа за природата са останалите видове празнични елхи. В момента поне имаме голям избор.

Елховите клонки са компромисен вариант, ако желаете да имате

 по-евтина естествена зеленина

 на Коледа, но не желаете да унищожавате природата. Удачни са за хора, които желаят семпла коледна украса.

Естествена елха с корен е вариант, в който и желанието ни за естествена красота е задоволено и природата е спасена. Така хем ще имаме уханието на гора в дома си, хем след празниците може да направим една екскурзия до близката гора и да предадем за осиновяване още едно малко дръвче или да засадим в градината елхичка, която винаги да ни напомня за Коледа. Така всяка следваща Коледа ще украсяваме нашата пораснала през лятото зелена принцеса.

 

Още по темата
Още по темата
Камелия Воче празнува Коледа по италиански
Празничните дни около Коледа всяка година очаква с трепет и певицата Камелия Воче. Певицата и бивша тв водеща е добра кулинарка и дори издаде свои готварски книги. Тя...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц