
Вносното месо е евтино, но накиснато с вода, за да тежи повече

Свинско обезкостено месо по около 7 лв. за килограм ще има на пазара за Коледа. Стоката ще дойде от Испания, Германия, Франция и Полша, а за да издържи на дългия транспорт до страната ни, е обработена с консерванти или газ. Големите търговци вече са направили заявките в чуждестранните транжорни, съобщава информационна агенция „ПИК”.
Най-често разфасованите парчета се продават в тарелки върху хартия, която като памперс попива коктейла от добавките. Свинското месо подобно на гъба може да поеме голямо количество течност. Често теглото се увеличава с 20 и дори с 30% от разтворите, в които е накиснато.
За празниците пържолите, които излизат от българските свинекомплекси, ще се продават по около 10 лв. за килограм на дребно. Само 25% от мръвките, обаче, ще са родно производство.
Вижте подробности на Pik.bg
