Италиански козунак на Камеля Воче



Приготвяне
160 мин
Порции

10

Начин на приготвянe
Маята се размива в 1 кафена чашка хладка вода и се смесва с половината брашно. От тестото се прави топче. В голяма тенджера се сипват около 2 л хладка вода и се слага тестото, докато то изплува на повърхността. Другата половина от брашното се смесва с останалите съставки (сушените плодове трябва да са нарязани на кубчета). След 20 мин се смесват двете теста и всичко се размесва много добре. Висока цилиндрична форма (може и кутия от нескафе или сухо мляко)се намазва с масло и в нея се слага тестото. Оставя се да втасва на топло за около 40 мин. Панетонето се намазва с разбито яйце и поръсва с едра захар. Пече се в умерена фурна 30-40 мин.
Още по темата

Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но не и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп