Италиански козунак на Камеля Воче

Италиански козунак на Камеля Воче Лакомник
Италиански козунак на Камеля Воче
Време за приготвяне
Приготвяне
160 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 гр.брашно тип 500 
100 гр. масло 
75 гр. сушени плодове 
75 гр. стафиди 
75 гр. захар 
25 мл краве прясно мляко 
3 бр. яйца 
2/3 пак. мая 
1/2 бр. лимонова кора 

Начин на приготвянe

Маята се размива в 1 кафена чашка хладка вода и се смесва с половината брашно. От тестото се прави топче. В голяма тенджера се сипват около 2 л хладка вода и се слага тестото, докато то изплува на повърхността. Другата половина от брашното се смесва с останалите съставки (сушените плодове трябва да са нарязани на кубчета). След 20 мин се смесват двете теста и всичко се размесва много добре. Висока цилиндрична форма (може и кутия от нескафе или сухо мляко)се намазва с масло и в нея се слага тестото. Оставя се да втасва на топло за около 40 мин. Панетонето се намазва с разбито яйце и поръсва с едра захар. Пече се в умерена фурна 30-40 мин.

Още по темата
Още по темата
Козунак със стафиди и ванилия
Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но не и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц