Италиански козунак на Камеля Воче
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Италиански козунак на Камеля Воче](https://lakomnik.bg/f/news/5/660_d273fcd1acba91eb31bbfc71d0b3fa45.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
160 мин
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
10
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Маята се размива в 1 кафена чашка хладка вода и се смесва с половината брашно. От тестото се прави топче. В голяма тенджера се сипват около 2 л хладка вода и се слага тестото, докато то изплува на повърхността. Другата половина от брашното се смесва с останалите съставки (сушените плодове трябва да са нарязани на кубчета). След 20 мин се смесват двете теста и всичко се размесва много добре. Висока цилиндрична форма (може и кутия от нескафе или сухо мляко)се намазва с масло и в нея се слага тестото. Оставя се да втасва на топло за около 40 мин. Панетонето се намазва с разбито яйце и поръсва с едра захар. Пече се в умерена фурна 30-40 мин.
Още по темата
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но не и...
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп