Зимна бобена супа с бекон

Зимна бобена супа с бекон Лакомник

Невероятно вкусен вариант на традиционната рецепта

Зимна бобена супа с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. зрял боб

200 г пушен бекон

1 глава лук

1 к.ч. доматен сок

1 морков

1 пащърнак

1 малка глава целина

щипка сол

1 ч.л. сух джоджен

Начин на приготвянe

Бобът се слага в тенджера. Наливат вода. Съдът се похлупва. Поставя се на включен котлон. Фасулът се вари 30- 40 минути. Изхвърля се водата. Налива се наново вода. Тенджерата се поставя на котлона. Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват. Продуктите се слагат при боба. Поръсва се сол. Съдът се похлупва. След около 30 минути варене, се отхлупва за да се добави доматен сок и бекон, нарязан на кубчета. Похлупва се и се вари на кротък огън половин час. Накрая се изключва и поръсва сух джоджен. Супата се поднася топла.

Още по темата
Още по темата
Бобена наслада в гювече
Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На сутринта се изплаква, залива се и се сварява до готовност. Посолява се на вкус. Замесва се хлебно тесто и се оставя на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц