Зеленчукови гювечета
Бързо, икономично и апетитно предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържете лука и чесъна. След като поомекнат, добавете почистените чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците се запържат, сместа се прехвърля в глинени гювечета и отгоре се слагат парчета топено сирене или кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Преди сервиране се поръсват със ситно нарязан магданоз или копър.
Още по темата
Накъсайте броколите на отделни розички и ги сварете на пара в тенджера с вода. Достатъчни са им само 3 минути, за да омекнат. После ги разпределете равномерно във...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп