
Интересен и вкусен вариант на любимата рецепта




Зелето се нарязва на ситно и се намачква със сол и лимонов сок, след което се слага да се задуши с малко мазнина в тенджера под налягане. Задушете отделно леко нарязания на дребно лук с олио и вода, прибавете ориза и задушавайте, докато леко набъбне.
Каймата се овкусява с малко чесън на прах, сол и черен пипер. Смелете чушките, доматите, магданоза. Каймата с подправките се запържва в малко сгорещено олио, като се сипва и 1 лъжица вода. След като покафевее леко се прибавя към ориза, добавя се една част от доматения сос, а третия се слага при зелето. Всичко се разбърква добре и се готви още 2-3 минути на котлона.
В намазнена тава сипете зелето, залейте с каймата и ориза и разбъркайте. Поръсете с още малко олио и сол и сложете да се пече до готовност във фурна загрята на 200 градуса. Готовата мусака се залива с яйцата, разбити гладко с млякото и брашното и се запича още 5-10 минути до зачервяване.

