Запечен карфиол с кайма и пармезан
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Лесна и бърза рецепта, от която ще си оближете пръстите
![Запечен карфиол с кайма и пармезан](https://lakomnik.bg/f/news/7/660_63e2694ccc41fad6cd96a2e63d651e6f.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
60 мин
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Карфиолът се сварява в подсолена вода. Хлябът се накисва, а кромидът се обелва и нарязва на кубчета.
Хлябът се отцежда, намачква и се смесва с мляното месо, кромида, яйцето, зелените подправки, солта и пипера. Карфиолът се разделя на съцветия, които се подреждат в намаслена тавичка. Между тях се сипва сместа с каймата. Сосът се приготвя като се смесват пармезанът, настърганият чесън и сметаната. С него се полива карфиола. Пече се в предварително загрята на 180С фурна.
Още по темата
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
В малка купа се разбъркват подправките. Картофите се нарязват и се варят за около 10-15 минути. В това време лукът се нарязва, а карфиолът се разделя на...
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп