Запечено пиле с тиква и градински чай

Запечено пиле с тиква и градински чай Лакомник

Крехко месце с ароматна гарнитура за обяд

Запечено пиле с тиква и градински чай
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 пилешки бутчета

1 кг тиква, нарязана

1 глава лук

8 скилидки чесън

60 мл зехтин

16 листата градинския чай

160 г кашкавал

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 220 градуса. В намаслена тава, сложете тиквата, нарязаните лук и чесън, отгоре бутчетата, подправете по желание, поръсете с малко олио и запечете за 20 минути. Извадете, наредете отгоре листата градински чай, поръсете с кашкавал и запечете за още 15 минути или до готовност на месото.

 

Още по темата
Още по темата
Запечени пилешки бутчета с гъби
Намажете бутчетата със сол и черен пипер и поръсете добре с брашно. В дълбок тиган загрейте малко зехтин и запържете пилето до златисто. Извадете готовите бутчета и в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц