Запечени картофи по италиански
Бърза вкуснотия за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелените картофи се нарязват на колелца. Доматите се попарват, обелват и се нарязват на колелца. Лукът се задушава в олиото и се прибавят изпържените на сухо галета. В обилно намазана с мазнина тавичка се поръсва с галета и се редят ред картофи, осоляват се и се поръсват с галета. Следващият ред е кайма, поръсена с галета, а върху тях се подреждат доматите. Поръсват се с галета и масло, и последният ред е от картофи. Ястието се запича, след което се залива с разбитите в млякото яйца и сол. Поръсва се със сирене и се запича отново.
Още по темата
Картофите се обелват и се сваряват цели. След като са готови се нарязват и се поставят в тавичка или гювече, намазани с масло. Между тях се нарежда и лукът, нарязан на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп