Запечени картофи по италиански

Запечени картофи по италиански Лакомник

Бърза вкуснотия за обяд или вечеря

Запечени картофи по италиански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г сварени картофи

300 г кайма

4-5 домата

1 глава лук

2 с.л. олио

6 с.л. галета

3 яйца

250 мл прясно мляко

50 г пармезан или чедър

сол

магданоз

масло

Начин на приготвянe

Обелените картофи се нарязват на колелца. Доматите се попарват, обелват и се нарязват на колелца. Лукът се задушава в олиото и се прибавят изпържените на сухо галета. В обилно намазана с мазнина тавичка се поръсва с галета и се редят ред картофи, осоляват се и се поръсват с галета. Следващият ред е кайма, поръсена с галета, а върху тях се подреждат доматите. Поръсват се с галета и масло, и последният ред е от картофи. Ястието се запича, след което се залива с разбитите в млякото яйца и сол. Поръсва се със сирене и се запича отново.

Още по темата
Още по темата
Запечени картофи със синьо сирене
Картофите се обелват и се сваряват цели. След като са готови се нарязват и се поставят в тавичка или гювече, намазани с масло. Между тях се нарежда и лукът, нарязан на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц