Заек с маслини във вино

Заек с маслини във вино Лакомник
Заек с маслини във вино
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 заек около 1 кг

250-300 г сухо червено или бяло вино

100 г сушени домати в масло

60 г сланина

50 г маслини

2-3 скилидки чесън

градински чай

розмарин

сол на вкус

Начин на приготвянe

Разделяме заека на порции. Пасираме ситно нарязаната сланина с чесъна, както и подправките. Намазваме с тази ароматна смес заешкото и го запържваме до златисто. Слагаме заешкото във фолио застлано в тава, заливаме го обилно с виното, покриваме и печем на умерен огън – 180 градуса за около 40 минути. През време на печенето отваряме фолиото и прибавяме маслините и доматите отново оставяме заека да се изпече, като този път увеличаваме на 220 градуса. 

Още по темата
Още по темата
Заек с маслини
Чушките нарязваме на кръгове и запържваме в малкомазнина заедно със ситно нарязания лук (на силен огън, около 3 мин). След тованамаляваме огъня и оставяме да се задуши...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц