Заек с маслини във вино
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделяме заека на порции. Пасираме ситно нарязаната сланина с чесъна, както и подправките. Намазваме с тази ароматна смес заешкото и го запържваме до златисто. Слагаме заешкото във фолио застлано в тава, заливаме го обилно с виното, покриваме и печем на умерен огън – 180 градуса за около 40 минути. През време на печенето отваряме фолиото и прибавяме маслините и доматите отново оставяме заека да се изпече, като този път увеличаваме на 220 градуса.
Още по темата
Чушките нарязваме на кръгове и запържваме в малкомазнина заедно със ситно нарязания лук (на силен огън, около 3 мин). След тованамаляваме огъня и оставяме да се задуши...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп