Заек с маслини

Заек с маслини Лакомник
Заек с маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 заек

20 листа босилек

1/2 кг червени чушки

1/2 кг малки доматчета

2 скилидки чесън

1 в.ч. бяло вино черен пипер

1 глава лук

150 г маслини (черни или зелени – по желание)

1 ч.ч. брашно

5 с.л. зехтин (олио)

сол

Начин на приготвянe

Чушките нарязваме на кръгове и запържваме в малко

мазнина заедно със ситно нарязания лук (на силен огън, около 3 мин). След това

намаляваме огъня и оставяме да се задуши още 10 мин. Заека нарязваме на

парчета, които овалваме в брашното. След това запържваме месото, докато започне

да придобива златист цвят. Чесъна и босилека нарязваме на много ситно и

прибавяме към заешкото месо, както и доматите, чушките, лyка и маслините.

Заливаме ястието с виното, осоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, колкото

желаем. Оставяме да се задушава на бавен огън около 1 час. При нужда прибавяме

малко вода. Някои приготвят тази рецепта и без доматите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц