Заек с маслини
Приготвяне
70 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Чушките нарязваме на кръгове и запържваме в малко
мазнина заедно със ситно нарязания лук (на силен огън, около 3 мин). След това
намаляваме огъня и оставяме да се задуши още 10 мин. Заека нарязваме на
парчета, които овалваме в брашното. След това запържваме месото, докато започне
да придобива златист цвят. Чесъна и босилека нарязваме на много ситно и
прибавяме към заешкото месо, както и доматите, чушките, лyка и маслините.
Заливаме ястието с виното, осоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, колкото
желаем. Оставяме да се задушава на бавен огън около 1 час. При нужда прибавяме
малко вода. Някои приготвят тази рецепта и без доматите.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп