Задушено пиле с оризова плънка
Ароматно пиле с плънка
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се изчиства, измива и осолява. В 3 с.л. масло се задушава ситно нарязания лук. В него се слага ориза, който също се задушава и се наливат 2-3 к.ч. гореща вода да набъбне ориза. В тази смес се слагат нарязаните на дребно дробчета, магданоза и стафидите. С тази плънка се пълни пилето. В тенджера се слагат 1ч.ч. вода, останалото масло, сока от доматите и пилето. Ястието се оставя на тих огън да ври, докато се свари пилето и остане малко сос.
Още по темата
Пилето се маринова с куркума, джинджифил, соев сос, чесън на прах и престоява няколко часа. Както е цяло, се запържва от всички страни в олио. После се пълни с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп