Задушено пилешко със зеленчуци
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете месото на средни парчета и подправете със сол и черен пипер. Оваляйте пилето в брашно и запържете за кратко в предварително загрята мазнина, за около 5 минути. Извадете месото и в същата мазнина запържете лука до златисто. Прибавете моркова, целината, чесъна, дафиновия лист, мащерката, сол, черен пипер, виното и бульона. Задушете на умерена температура докато продуктите омекнат добре. Малко преди да са готови прибавете пилето и оставете още 5 минути. Ако ястието е твърде рядко, прибавете малко брашно, като разбъркате добре.
Още по темата
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте пилешкото филе, подсушете го и го поставете в намазнена форма за печене. Отделете няколко листа от ментата за украса, а...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп