




Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте пилешкото филе, подсушете го и го поставете в намазнена форма за печене. Отделете няколко листа от ментата за украса, а останалите ги нарежете на дребно. Почистете чесънът и го пасирайте. Измийте лимона, като кората я настържете на ренде, а от месестата част изцедете сока. Половината от кората на лимона и половината от сока смесете с ментата, чесънът и 3 с. л. зехтин. С готовата марината намажете пилето. Прибавете сол и черен пипер на вкус и поставете във фурната да се пече за около 20-25 минути, като през това време редовно прибавяте още от маринатата за да не изсъхне пилето.
В малка купа смесете останалият лимонов сок, 3 с. л. зехтин, сол, черен пипер и ригана. Измийте старателно доматите и краставицата, като след това ги нарязвате на средни кубчета. Сиренето също нарежете на кубчета. След като сте нарязали зеленчуците ги подправете със сместа от лимона, зехтина и ригана. Като завършек към салатата прибавете и маслините.
Извадете готовото филе от фурната и го нарежете на порционни филии. След това го разпределете в чинии за поднасяне и гарнирайте със салатата. Като идеален завършек украсете със свежите листа от мента.
