Задушени миди

Класическа рецепта за пикантни миди


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера. Запържете чесъна в мазнината. Нарежете лютата чушка и я добавете в тигана. Разбъркайте, докато зеленчуците омекнат. Измийте и отцедете мидите. След това ги сложете в тигана и похлупете с капак. Оставете ги да се готвят известно време, докато поомекнат. Когато са почти готови мидите ще се отворят. Овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте добре. Сервирайте мидите с пресен сок от лимон и магданоз.
Още по темата

Размразете ядките. Разтопете маслото и в него задушете ситно нарязания бекон за около 5 минути. Добавете мидите, счукания чесън и копъра. Задушете за още 5 минути....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп